in

Chcete v lidech číst? 10+ detailů, které je rozradí!

brightside.me
Reklama

Až 80% informací, které dostáváme od osoby v konverzaci, se přenáší neverbálně. Často však nerozumíme přesně, jaké pocity se nám někdo snaží vyjádřit svým tělem. Rozhodli jsme se proto, že je čas odhalit tajemství řeči lidského těla. Některé z nich vám mohou opravdu pomoci pochopit, co si člověk myslí a cítí, i když o tom neřekne ani slovo.

1. Dlaně otevřené.

Od starověku jsou otevřené dlaně v konverzaci spojovány s pravdou, čestností a upřímností. Je však třeba poznamenat, že i zde je důležité jejich postavení. Dlaně směřující nahoru ukazují, že člověk nemá co skrývat, je neozbrojený, a proto nepředstavuje hrozbu. Na druhé straně dlaně dolů ukazují sílu a dominanci.

brightside.me

2. Úsměvy falešné nebo skutečné.

Pokud se na vás partner usměje a uvidíte, že koutky rtů na jeho tváři vzhlížejí a kolem očí se mu tvoří vrásky, tak víte, že je člověk upřímně rád, že vás vidí. Tento úsměv se nazývá Duchennův úsměv. S falešným úsměvem jsou zapojena pouze ústa, zdá se, že rohy rtů jsou vtlačeny do tváří a oči zůstávají lhostejné.

brightside.me

3. Popírá, ale současné souhlasné přikyvování.

Pokud partner v rozhovoru něco popírá, ale podvědomě kývne hlavou kladně, pak je vysoká pravděpodobnost, že podvádí.

brightside.me

4. Naklonění hlavy na jednu stranu a odhalení krku.

Naklonění hlavy je signálem silné dispozice, protože krk je jednou z nejzranitelnějších částí těla. Když to člověk odhalí, zdá se, že se otevírá. Každý, kdo tímto způsobem nakloní hlavu během rozhovoru, nevědomky vyjadřuje otevřenost, zájem a také soucit s partnerem.

brightside.me

5. Držení palců v kapsách.

Když jsou palce skryty uvnitř kapes, obvykle to signalizuje , že osoba je nervózní, z pochyb o sobě, úzkosti nebo pocitu ohrožení.

brightside.me
Reklama

6. Držení rukou v kapsách s palci venku.

Palce jsou nejsilnější prsty v našich rukou. Když se zobrazí, může to často znamenat jistotu nebo kontrolu nad situací.

brightside.me

7. Olizování rtů.

Toto je jeden z nejasnějších signálů. Nejběžnější interpretací je flirtování. Ale je tu ještě něco jiného – nepohodlí a lži. Když člověk lže, je ve stresu, snižuje se průtok krve do zažívacího traktu, snižuje se produkce slin, což vede k suchu v ústech. Proto si často lháři mohou lízat rty, polykat sliny, pít vodu po malých doušcích.

brightside.me

8. Odstraňování chmýří z oblečení.

Odstraňování chmýří z oblečení při rozhovoru s jinou osobou, je zjevnou urážkou, která naznačuje rozdílný názor mluvčího, nechuť, lhostejnost nebo ignorování. Skutečným účelem tohoto gesta je jednoduše vyhnout se očnímu kontaktu s druhou osobou.

brightside.me

9. Zvětšení zorniček.

Zvětšení zorniček hovoří o soucitu a přitažlivosti, a to nejen k člověku. U některých lidí se to stane, když se například podívají na chutné jídlo.

brightside.me

10. Tření si rukou nebo dlaní.

Když je člověk ve stresu, krev v jeho těle vstupuje do cév jeho rukou v menším množství, takže samotné ruce jsou chladnější a tvrdší. V důsledku toho si člověk častěji tře dlaně a síla a frekvence tření se mohou zvyšovat úměrně s úrovní stresu.

brightside.me

11. Prokládání prstů.

Toto gesto obvykle naznačuje, že daná osoba o sobě odhaluje některé znepokojivé informace: například hovoří o tragických událostech nebo obtížích, které se objevily. Bývalý agent kontrarozvědky FBI a odborník na neverbální komunikaci a řeč těla Joe Navarro tvrdí, že toto chování viděl mnohokrát, když lidé měli hlásit nějaké špatné zprávy.

brightside.me

12. „Hlaveň pistole“ u úst.

Toto gesto znamená neverbální „Fuck you“. Když člověk použije hlaveň zbraně, je to známka toho, že se považuje za super vůdce a je odhodlán vyvrátit něčí nápady.

brightside.me

13. Držení jedné ruky za druhou.

Toto gesto je podobné jako „obejmutí sebe sama“ a může signalizovat, že člověk prožívá stres, pochybnosti, pocity nejistoty, úzkosti, nejistoty. Dotek může být navíc odlišný – masírování, škrábání. Například při masáži toto gesto naznačuje spokojenost.

brightside.me

Ve srovnání s muži mají ženy mnohem více mimických vodítek, když mají někoho rádi. Jinak co se týče tělesného projevu jsou na tom obě pohlaví stejně. Doufáme, že vám tento článek poskytl nové informace a teď už jen stačí počkat, abyste si je mohli i na někom ozkoušet.

Čerpali jsme z brightside.me

Reklama