in

Přežili byste? Top 10 hádanek, ve kterých jde o život.

brightside.me
Reklama

Lidé, kteří v nouzové situaci jednají bez váhání, jako jsou zdravotní sestry, hasiči a policisté, přepojí mozek a dokáží ovládat své reakce nad strachem. Obyčejný člověk to také dokáže. ale jsou k tomu zapotřebí zkušenosti a trénink. A ať už je to o uvěznění v místnosti, která se rychle naplňuje vodou, nebo v místnosti, která hoří, musíme jednat rychle. Naštěstí pro vás existuje bezpečný způsob, jak otestovat, jak dobré jsou vaše schopnosti přežití! A to v našem dnešním testu.

1. Místnost se plní vodou. Co použiješ než přijde pomoc?

brightside.me

Řešení:

Použijte kyblík. Dejte si jej na hlavu a zůstaňte v klidu. Pod kbelíkem se utvoří vzduchová kapsa, která vám umožní dýchat alespoň o pár minut déle.

2. Letadlo hoří. Co použiješ?

brightside.me

Řešení:

Použijte termofor. Sundejte z něj vlněný obal a polijte jej vodou, kterou je termofor naplněn. To vám usnadní dýchání.

3. Laboratorní mutace se vymkly kontrole. Kterými dveřmi byste prošli, abyste se zachránili?

brightside.me
Reklama

Řešení:

Nejlepším řešením jsou dveře číslo jedna. I když se jedná o hladové masožravé rostliny, nemohou se hýbat, takže je stačí jen obejít. A nebo je přinejmenším bude snazší zlikvidovat. 

4. Kousne vás jedovatý had. Co uděláte?

brightside.me

Řešení:

Už dávno se nedoporučuje jed vysávat. A ani zaškrcení rány vám k ničemu nebude. Doporučuje se zůstat v klidu, sedět a zpomalit šíření jedu v krevním oběhu.

5. Přes co byste raději přešli?

brightside.me

Řešení:

I když to bude překvapivé, přejít přes žhavé uhlí je daleko bezpečnější, než sklo či hřebíky.

6. Zastihne vás tornádo. Co teď? 

brightside.me

Řešení:

Nejlepším řešením je lehnout si do jámy nebo příkopu. Máte tak rozhodně větší šanci na přežití, než před ním utíkat či lézt na strom. 

7. Kdybyste se potkali s naštvaným slonem, co byste dělali?

brightside.me

Řešení:

Utíkejte do kopce. Sloni nemají rádi chození do kopců, protože to vyžaduje hodně energie.

8. Uvíznete v oceánu, co z těchto věcí vám pomůže?

brightside.me

Řešení:

 Džíny jsou tou správnou volbou. Když uděláte suky na obou nohavicích, tak je můžete naplnit vzduchem a ovázat si je kolem sebe jako improvizovanou záchranou vestu.

9. Místnost je v plamenech. Co teď?

brightside.me

Řešení:

Jelikož se kouř drží spíše u stropu, rozhodně se vám nevyplatí stát. Je lepší si lehnout na zem, ale jelikož nejde o zemětřesení, je zbytečné ležet pod stolem. Lehněte si prostě tam, kde je kouře u země co nejméně. 

10. Čarodějova hádanka. Vyřešíte ji?

Venku je tma, touláte se pouští za měsíčního světla. Narazíte na věž a v jednom z oken se na vás hrozivě dívá zlý čaroděj. Říká vám, že pokud si chcete zachránit život, musíte odpovědět na jeho hádanku. Požádá vás, abyste odhadli výšku věže, ve které se nachází. Kolem vás vidíte jen pár spadlých větví stromů, hodinky, které máte na ruce, a svůj vlastní stín. Co z toho vám podaří odhalit správnou odpověď na hádanku?

brightside.me

Řešení:

Pomůže vám váš vlastní stín. Pokud znáte svoji výšku, tak vám bude stačit podle vašeho stínu pomocí kroků změřit stín věže. 

Tak co? Jak se vám podařily tyto hádanky vyřešit? Podle nás sice nebyli zas až tak těžké, ale chtělo to chvíli uvažování a nějaký ten selský rozum. A jaký jiný styl hádanek a hlavolamů máte rádi vy? Máte třeba raději hádanky se zápalkami? 

Čerpali jsme z brightside.me

Reklama