in

Hrdinové nejen ve filmu! 10+ celebrit, o jejichž skutečných hrdinství se nemluví.

instagram.com instagram.com
Reklama

Hollywoodské hvězdy ve filmových trhácích vyskakují z mrakodrapů, levou zadní se vypořádají s tuctem nepřátel a jsou vždy připraveni zachránit svět. Ale život je někdy ještě působivější než scénář. Dnes vám totiž představíme 12 celebrit, které se stali skutečnými hrdiny v obyčejném světě.

1. Steve Buscemi pomáhal hasičům při katastrofě 11. září.

Dříve sloužil v hasičském sboru, pak se stal hercem a slavnou hvězdou, ale na jeho první práci nikdy nezapomněl. Při tragédii 11. září přišel zpět do hasičského sboru a začal spolupracovat. Pracoval 12 hodin denně. Odmítl rozhovory a fotografie: nedělal to kvůli slávě.

2. Princ William zachránil ruské ztroskotané námořníky.

Dědic britského trůnu a ještě k tomu pilot záchranného vrtulníku. Když ruská nákladní loď Swanland havarovala na Irském moři, princ jim přiletěl na pomoc. Doletěl na místo havárie a podařilo se mu pomoci dvěma členům posádky lodi. Velvyslanec Ruska pak vyjádřil oficiální poděkování vévodovi z Cambridge.

3. Demi Moore nedovolila ženě spáchat sebevraždu.

Herečka si přečetla komentáře na jedné její stránce na sociální síti a zjistila, že jedné z jejich odběratelek hrozí, že si ublíží. Hvězda reagovala rychle: zjistila, ze kterého města žena píše a kontaktovala místní záchrannou službu. Podobně zareagovali i fanoušci Demi Moore, kteří viděli alarmující komentář. V důsledku toho byla její fanynce poskytnuta pomoc včas.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Demi Moore (@demimoore)

4. Arnold Schwarzenegger vytáhl z vody topícího se surfaře.

K incidentu došlo, když Schwarzenegger byl guvernérem Kalifornie. Hlava státu – Arnold – odjel na dovolenou na Havaj. Tam při plavání viděl muže, který se nepřirozeně potácel. Surfař měl zraněný sval na noze a riskoval utonutí. Cvičený herec přispěchal na pomoc a vytáhl sportovce spolu s jeho prknem na pláž. Jak se asi cítil muž, kterého zachránil Terminátor, už nevíme. 😀

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger)

5. Jack Osbourne zachránil ženu s infarktem.

Herec, producent a syn skandálního Ozzy Osbourna také jednou odjel na Havaj na dovolenou. Když se pokojně opaloval na pláži, zazněl alarm: žena se topila. Měla srdeční problémy. Jack jí pomohl dostat se z vody a poskytl jí první pomoc, než dorazili lékaři. Díky němu zůstala naživu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Jack Osbourne (@jackosbourne)

Reklama

6. Danny Trejo při autonehodě zachránil dítě.

Drsňák z obrazovky Danny Trejo má srdce na správném místě, ikdyž k němu nebyl život vždy milosrdný. Než se stal hercem, strávil 11 let ve vězení. Problémy ho ale hodně naučily. Nyní se snaží pomáhat lidem a věří, že dobro se vždy vrátí. Když byl Trejo svědkem nehody v Los Angeles, okamžitě se vrhl na pomoc. A podařilo se mu to včas: auto, ve kterém bylo dítě, začalo hořet. Herci se však podařilo chlapce zachránit.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Danny Trejo (@officialdannytrejo)

7. Jamie Foxx vytáhl muže z hořícího auta.

I tento oscarový herec byl ve správnou dobu na správném místě. Poblíž hercova domu se stala autonehoda a nikdo nebyl ochoten pomoc. Několik aut projelo kolem hořícího auta a jen si to fotili. Fox jim pomohl.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Jamie Foxx (@iamjamiefoxx)

8. Vin Diesel přišel na pomoc rodině několik sekund před výbuchem.

Herec při projížďce na motocyklu byl svědkem nehody. V rozbitém autě po těžké nehodě byla celá rodina: otec a 2 synové. Diesel nejprve vytáhl děti a potom pomohl i otci. Jakmile byli všichni na bezpečném místě, auto explodovalo.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Vin Diesel (@vindiesel)

9. Harrison Ford hledá ztracené turisty a děti.

Harrison Ford je hrdina nejen na obrazovce. Herec má pilotní licenci a i vlastní vrtulník. Úřady se proto na něj často obracejí o pomoc, pokud naléhavě potřebují někoho evakuovat. Také se často vydává hledat ztracené děti a turisty.

10. Jennifer Lopez koupila roční zásoby jídla pro studenty z chudých rodin.

Ve škole v Tennessee učitelé pomáhají dětem, jejichž rodiče si nemohou dovolit koupit dost jídla. Učitelé také prosili o pomoc na sociálních sítích. Žádost se dostala až ke slavné zpěvačce. Řekla, že i její matka jednou také pracovala v takové škole. Hvězda pak utratila nemalé peníze za roční zásobu jídla pro tyto děti.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Jennifer Lopez (@jlo)

11. Keanu Reeves šel domů k dívce v nouzi.

O dobrotě Keana Reevese se snad budou i skládat balady. Herec je známý svou pozorností vůči každému zaměstnanci i člověku v jeho okolí. A v běžném životě se zdá, že při každé příležitosti udělá dobrý skutek. Uživatelé internetu říkají, že jednoho dne se zastavil u dívky, kterou uviděl v rozbitém autě. Pomohl jí zavolat odtahovku, odjel s ní domů a dal jí své telefonní číslo, aby mu zavolala, kdyby potřebovala další pomoc.

12. Cristiano Ronaldo platí léčbu nemocným dětem.

Slavný fotbalista často pomáhá dětem s různými chorobami. Platí za ně nejen léčení, ale snaží se je podporovat všemi možnými způsoby. V roce 2016, během zápasu mezi Portugalskem a Islandem, Ronaldo vstoupil na fotbalové hřiště s neobvyklým sestřihem: na zadní straně jeho hlavy měl vyholené 2 tenké pruhy. Takto se snažil vyjádřil svou solidaritu s malým chlapcem, který má jizvy v těchto místech po komplikované operaci.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Reklama