in

Tohle neví ani ti největší fanoušci! 13 momentů a faktů z filmů, o kterých jste nevěděli.

Zdroj : adme.ru
Reklama

Na následujících 13 oblíbených filmů se podíváme opravdu do detailů. Ikdyž se na ně totiž díváme už po 100 po sobě, i přesto nám mohou stále unikat velmi zajímavé detaily. Proto zapněte televizi, nachystejte si ten svůj film a mějte oči otevřené. Jistě oceníte úspěšný režijní tah, který mnohé dokresluje.

1. Oči Galadriel (Pán prstenů, 2001)

Galadriel – poslední elf ze Středozemě, který viděl světlo stromu Valar. Proto její oči odrážejí světlo hvězd. K dosažení tohoto efektu museli filmaři během natáčení hrdinky použít speciální světelné instalace a věnce.

Zdroj : adme.ru

2.  Perfektní polibek (Thor: Temný svět, 2013)

V závěrečné scéně, kde Thor vášnivě líbá Jane, to nebyla Natalie Portman, která hrála hrdinu v celém filmu. Herečka prostě nemohla přijít ke znovu natáčení epizody kvůli jinému filmu. Thor ale hned věděl, jak to udělat… Zaskočila za ni Chris Hemsworthova manželka Elsa Pataki. Nyní je jasné, proč se polibek ukázal být tak smyslný a vášnivý.

Zdroj : adme.ru

3. Tom Cruise v westernech (Young Arrows, 1988)

Ve filmu “Young Arrows” sice s obtížemi, ale přeci jen můžete vidět Tom Cruise, ikdyž je zabit v jedné ze střeleb. Herec požádal o účinkování a i o výstřel, protože nikdy předtím nehrál v westernech a měl o to velký zájem.

Zdroj : adme.ru

4. Tichá scéna (Velká Gatsby, 2013)

Během setkání Gatsbyho s Daisy Buchananovou, hrdinové jen mlčí a to 30 sekund. Takové využití filmového času na první pohled se může zdát jako zbytečné. Ve skutečnosti se režisér snažil ukázat tento dojemný okamžik, jak ji Fitzgerald popsal ve své knize: „Není slyšet žádný zvuk za celou půl minutu”.

Zdroj : adme.ru

5. Narážka na téma „Sex ve městě“ (V letu, 2008)

Hrdina filmu „V letu“ Peter Bretter pije koktejl v baru a mluví o seriálu „Sex ve městě“. V tu chvíli, když říká: „Jak se máš, Miranda?“ – Cynthia Nixonová kolem něj prochází. To byla ona, kdo hrála Mirandu Hobbs v Sexu ve městě.

Zdroj : adme.ru

Reklama

6. Rozpoznání replik (Blade Runner 2049, 2017)

Ve filmu můžete rozpoznat umělé stvoření pozorným pohledem na hrdinovy ​​oči, když se dívá nahoru a doleva. Mimochodem, na začátku filmu se divák musí také dívat do levého horního rohu: první slovo, které vidí, je „replikant“.

Zdroj : adme.ru

7. Výběr oblečení (Spiderman, 2002)

Během scény díkůvzdání vám výběr oblečení hrdinů může být povědomý. Peter Parker je oblečený v barvách, které se podobají paletě barev Zeleného skřeta a Norman Osbourne, jehož alter ego je padouch, nosí barvy Spider-Mana. Možná, že filmaři chtěli naznačit, že tito dva mají stále něco společného.

Zdroj : adme.ru

8.  Prsten (Zrodila se hvězda, 2018)

Hrdina Bradleyho Coopera, Jackson Maine, ve filmu Zrodila se hvězdy, ztrácí při léčení na váze. To je podtrženo jeho prstenem, jako by byl právě připraven sklouznout z Jacksonova prstu.

Zdroj : adme.ru

9. Známý chlapec (Na Hromnice o den více, 1993)

Ve filmu “Na Hromnice o den více” je scéna v nemocnici, kde v pozadí můžete vidět chlapce se zlomenou nohou. Tohle je ten samý chlapec, kterého Phil zachrání před pádem.

Zdroj : adme.ru

10. Navždy hladový Brad Pitt (Dannyho parťáci, 2001)

Pozorný divák si všiml, že ve filmu „Dannyho parťáci“ hrdina Brad Pitt Rusty něco neustále žvýká. Je zde verze, že Brad sám s tímto pro svého hrdinu souhlasil, po tom co v jedné scéně s krevetami jich musel sníst více než jíst 40. Herec prostě miluje jídlo. Není to nic překvapujícího, protože čas na plnohodnotné jídlo jen tak při natáčení není.

Zdroj : adme.ru

11. Panafrická vlajka (Black Panther, 2018)

Kasino scéna ve filmu „Černý panter“ a barevné schéma oblečení hrdinů připomínalo panafrickou vlajku. Oficiální vlajka – symbol africké rasy. 

Zdroj : adme.ru

12. Knihy bez titulů (Věčný svit neposkvrněné mysli, 2004)

Ve scéně v knihkupectví vidí diváci neobvyklé knihy. Žádná z nich nemá jméno. Tohle bylo speciálně určeno režisérem: faktem je, že hrdina Jima Carreyho – Joel, si nepamatoval všechny tyto drobnosti.

Zdroj : adme.ru

13. Čas katastrofy (Titanic, 1997)

Na konci filmu si Rose vzpomene na každého, koho potkala na palubě. Pokud jde o Jacka, vidíme, že hodiny za ním ukazují přesně 02:20. To je přesný čas, kdy Titanic šel pod vodou.

Zdroj : adme.ru

Reklama